werkwijze.

Werkwijze animatievideo

Goed. Je wilt een animatievideo laten maken, hoe gaat dat dan in zijn werk?

01.

Idee.

Bij het bespreken van het idee komen een aantal dingen aan bod: Wat is de boodschap van de animatie, welk doel heeft de animatie en voor welke doelgroep is de animatie bedoeld?

02.

concept.

Op basis van alle verzamelde informatie wordt er een concept gemaakt. In het concept wordt duidelijk wat er allemaal aan bod komt in de video en op welke manier. Stijl, sfeer, lengte van de video worden hierin meegenomen.

03.

voiceovertekst / script.

In overleg stellen we een voiceovertekst op. Dit is als het ware de rode draad van de video en is dus erg belangrijk. Aan de hand van deze voiceovertekst wordt uitgeschreven wat er in beeld te zien zal zijn (script).

04.

animatiestijl op maat.

Het concept staat en we hebben besproken welke kan we op willen qua stijl. Hiervoor wordt een stijlsample gemaakt. In deze stijl sample is een deel van de graphics uitgetekend. Zo kun je zien of de illustraties en de stijl ook daadwerkelijk zo zijn zoals je in gedachten had.

Bij Kreft krijg je altijd een custom animatievideo. De illustraties worden dus niet ingekocht, maar op maat gemaakt.

05.

stem en muziek

Een voiceoverstem kan erg bepalend zijn voor een video en het is dus belangrijk dat deze past bij jouw product of dienst. Ik zal daarom een selectie maken van geschikte stemmen, maar de uiteindelijke stem bepaal je zelf. Zo weet je zeker dat de stem past bij jouw bedrijf.

Daarnaast zoeken we mooi bijpassende (achtergrond) muziek. In de meeste gevallen kiezen we voor een librarymuziek. Dit betekent dat het gaat om onbekende muziek waarvan de rechten afgekocht worden.

06.

Productieproces.

Zijn we het helemaal eens over hoe de animatie er uit komt te zien? Dan begint het productieproces. Kreft werkt de illustraties uit en deze worden vervolgens geanimeerd.

De timing van de voiceover en de animaties sluiten naadloos aan en samen met de muziek en sound effects ontstaat een goedlopend geheel met een duidelijk verhaal.

07.

Feedbackronde

De eerste versie van de animatievideo is klaar. Nu is er ruimte om de animatie rustig te bekijken. Neem alles goed in u op en noteer de aanpassingen die u graag wilt doorvoeren.

Laat deze versie van de animatievideo eventueel vast aan een aantal andere mensen zien, zodat ook zij hun mening kunnen geven. Bepaal welke feedback er doorgevoerd moet worden.

08.

Klaar!

Gewenste aanpassingen worden besproken en (indien mogelijk) doorgevoerd. Hierna wordt de animatie video afgerond.

Je krijgt de animatievideo toegestuurd in een bestand, welke je gemakkelijk online kunt plaatsen. Heb je hier hulp bij nodig? Geen probleem, ik help je graag met het uploaden van de video op de gewenste plek.

Werkwijze video

Je wilt geen animatievideo maar een 'echte' video? Zo werkt dat.

01.

Idee.

Voordat we aan de slag gaan met het maken van een video is het eerst van belang om dingen als onderwerp, doelgroep, boodschap en doel duidelijk te krijgen.

Dit bespreken we en zetten we (samen) op papier.

02.

concept.

Op basis van de verzamelde informatie wordt er een concept gemaakt. Dit kunnen wij voor je doen, maar dit kunnen we uiteraard ook samen uitwerken. Alle ideeën die jij en je team hebben kunnen we hier in mee nemen.

In het concept wordt duidelijk wat er allemaal aan bod komt in de video en op welke manier. Ook bepalen we de stijl, sfeer en lengte van de video.

03.

Productie/draaiboek.

Samen bepalen we de filmocatie(s) en datum. Wij komen bijvoorbeeld bij jou op locatie, of we zoeken we een andere plek op om de opnames te doen. Ook is het mogelijk om opnames in een studio te maken, dit is allemaal afhankelijk van het soort video dat we gaan maken.

Tot slot kijken we of er een cast geregeld moet worden en/of rekwisieten. In een overzichtelijk draaiboek zijn alle elementen terug te vinden zodat de opnamedag of dagen soepel kunnen verlopen.

04.

Filmopnames.

And... action!

De filmopnames kunnen beginnen. Alle benodigde apparatuur wordt door Kreft verzorgd. Denk hierbij aan camera('s), geluidsapparatuur en licht.

Met alle betrokkenen zorgen we voor een leuke en efficiënte opnamedag!

05.

Montage

Al het beeldmateriaal wordt bekeken en alleen de beste delen worden verwerkt in de video. We beginnen met een offline montage waarin de opzet van het verhaal wordt gemaakt. In de online montage worden de beelden op muziek gemonteerd en eventueel afgestemd op een voiceover. Een uitgebreide kleurbewerking zorgt voor de juiste look.

Alle onderdelen worden zorgvuldig op elkaar afgestemd zodat er een goedlopend verhaal ontstaat, met de juiste 'flow'.

06.

Motion graphics.

Met motion graphics zorgen we voor een passende opening en/of afsluiting van je video. Hierbij kun je denken aan een logoanimatie en vermelding van een webadres.

Ook kan het zijn dat een video wat extra informatie 'nodig' heeft. In dit geval brengen we op een mooie grafische manier extra (korte!) tekst in beeld.

07.

Feedbackronde

Het is zover, de eerste versie van de video komt naar je toe!

Kijk goed of alle informatie er in zit en of je eventueel nog iets aan wilt passen. Bekijk de video een aantal keren en laat hem eventueel ook aan anderen zien, dit zorgt ervoor dat je het beste resultaat krijgt en de video zijn doel bereikt.

08.

Klaar!

Gewenste aanpassingen worden besproken en (indien mogelijk) doorgevoerd. Hierna wordt je video afgerond en opgeleverd.

De video kun je vervolgens aan de wereld laten zien door de video (bijvoorbeeld) op je website te plaatsen of via Social media te delen.

Nog vragen?

Heb je toch nog vragen over de werkwijze, of over iets anders? Bekijk dan onze meest gestelde vragen.

© All rights reserved. Powered by VLThemes.