FAQ.

Veelgestelde vragen.

Als je na het bekijken van de website nog vragen hebt, kun je het antwoord hieronder misschien vinden bij de veelgestelde vragen (FAQ).

01.Wat kost het?
Deze vraag krijgen we erg vaak.

Jammer genoeg is er niet een vast prijskaartje te hangen aan 'video'. De prijs hangt af van het onderwerp van je video, het doel, de doelgroep en natuurlijk hoe ingewikkeld de video wordt.

Het is zeker niet (meer) zo dat een bedrijfsfilm of animatievideo per sé (tien)duizenden euro's hoeft te kosten. Voor de meeste budgetten is er iets mogelijk.

Als je graag wilt weten wat het voor jou kost om een video of animatievideo te laten maken? Neem dan even (vrijblijvend)! contact op. Samen kijken we dan wat er precies mogelijk is en welke kosten daarbij horen.

02.Hoe lang duurt het voordat mijn video klaar is?
Dat verschilt enorm per video. Bij een promotievideo of bedrijfsfilm moeten we bijvoorbeeld rekening houden met het inplannen van eventuele opnamedagen en het regelen van de 'benodigde' mensen. Bij het laten maken van een animatievideo is dit niet het geval, maar moeten we eerst samen een geschikte stijl (en dergelijke) bepalen.

Over het algemeen zijn er tijdens het maken van een video bepaalde overlegmomenten. Als er dingen overlegd moeten worden binnen een team, neemt dit vaak meer tijd dan dat je als, bijvoorbeeld ZZP'er, zelf kunt beslissen. Hoe snel de video klaar is hangt dus ook af van hoe snel jij/jullie kunnen schakelen. Over het algemeen is voor veel soorten video's een looptijd van 4 tot 6 weken realistisch.

Bij Kreft doen we altijd ons uiterste best om ons aan te passen aan een gewenste looptijd en tot nu toe komen we er altijd uit met klanten!

03.Kies ik voor video of animatie?
Dat is volledig afhankelijk van het doel en onderwerp van de video.

Animatie leent zich erg goed om iets uit te leggen, of duidelijk te maken. Ook kun je animatievideo's goed inzetten als hetgeen, waar de video over gaat, niet goed in beeld te brengen is. Bijvoorbeeld als iets nog niet bestaat of als het gaat om een fictieve situatie.

Video is erg geschikt als je echt iets specifieks wilt laten zien. Bijvoorbeeld jouw bedrijf of de mensen die bij jou werken, dit kun je dan mooi laten zien in een bedrijfsfilm. Video kan erg goed een sfeer overbrengen omdat het 'echte' beelden laat zien. Video werkt bijvoorbeeld ook goed als registratie van een evenement of bijeenkomst.

Uiteraard bekijken wij samen met jou wat de beste optie is. Neem dan even contact op!
04.Kan ik ook ondertiteling bij mijn video krijgen?
Jazeker! Je kunt kiezen voor ondertiteling in een andere taal, om de video voor meerdere doelgroepen begrijpelijk te maken. Maar je kunt ook Nederlandse ondertiteling plaatsen onder een Nederlandse video. Dit is bijvoorbeeld handig als je denkt dat mensen de video mogelijk zonder geluid bekijken (op bijvoorbeeld socialmedia).

Houdt er wel rekening mee dat ondertiteling 'over' de video wel voor onrust kan zorgen. Dus zet dit alleen in als het echt nodig is. Het is ook mogelijk om een versie te ontvangen met ondertiteling en een versie zonder. Dan kun je zelf kiezen welke versie je waar in zet.

05.Kan ik bekende muziek gebruiken in mijn video?
(Bijna) alles kan. Het gebruik van de meeste bekende muziek is mogelijk, daarnaast is het ook mogelijk om een muziekstuk te laten componeren voor jouw video. Maar let op: hier is meestal wel een flink prijskaartje aan gebonden.

Over het algemeen maken we bij Kreft daarom gebruik van library muziek. Dit is onbekende muziek waarvan de rechten eenmalig afgekocht worden.De mogelijkheden binnen library muziek zijn bijna eindeloos en er zit dus (eigenlijk) altijd een geschikt nummer bij.

06.Zijn de video's die Kreft maakt uniek?
Zeker!

Alle video's van Kreft worden gemaakt met eigen geschoten materiaal, of eigen gemaakte illustraties*. Per video kijken we wat er nodig is en wordt alles custom voor die video geproduceerd. Je krijgt bij Kreft dus echt unieke en op maat gemaakte video's!

*Tenzij dit expliciet anders is afgesproken.
07.Moet ik zelf een plan/script aanleveren of maken jullie dat?
Beide kan!

Het mooiste is natuurlijk dat we samen een plan en/of script op kunnen stellen. Jij weet het beste wat je wilt vertellen, maar ik kan je helpen om dit goed en 'pakkend' te formuleren. Samen komen we dan tot het mooiste resultaat!

08.Kan ik niet gewoon zelf een video maken?
Tuurlijk kan dat. De vraag is alleen of jouw video dan zijn doel bereikt.

Een korte vlogvideo, gefilmd met je telefoon, kan voor bepaalde dingen zeker werken. Maar als je een mooie bedrijfsfilm of promotievideo wilt, waarbij mensen overgehaald worden om voor jou of jouw product te kiezen, dan moet je het toch iets professioneler aan (laten) pakken. Bovendien gaat er soms erg veel tijd inzitten om uit te zoeken hoe het werkt en (bijvoorbeeld) hoe je een video moet monteren. Kreft heeft deze kennis al jarenlang in huis en kan dit veel sneller realiseren. Zo heb jij tijd om je te focussen op andere dingen!

Nog steeds vragen?

Heb je na het lezen van de FAQ, nog steeds vragen? Neem dan gerust contact op .

© All rights reserved. Powered by VLThemes.